Menu 15.04.2024 – 19.04.2024


Poniedziałek 15.04.2024

Kluseczki na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, serek topiony, pomidor (pszenica,mleko,pomidor)
Zupa kalafiorowa (seler,mleko)
Spagetti z sosem bolońskim (pszenica,jajka)
Kompot
Mus owocowy, ciasteczka (pszenica)

Wtorek 16.04.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasztecik drobiowy, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, kawa Anatol na mleku ( pszenica,mleko )
Zupa wiejska z lanymi kluseczkami z koperkiem (seler)
Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica,jajka)
Kompot
Rogalik z czekoladą, owoc (pszenica,jajka)

Środa 17.04.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica drobiowa, sałata, ogórek, pomidor, szczypiorek, herbata z cytrynką (pszenica, pomidor)
Rosół z makaronem (seler)
Udko z kurczaka ,ziemniaki opiekane, mizeria (pszenica,mleko)
Kompot
Budyń czekoladowy, bułeczka maślana (pszenica,mleko )

Czwartek 18.04.2024

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, dżem (pszenica,mleko)
Barszcz biały z jajkiem (seler,mleko,jajka)
Gulasz węgierski, mix kasz, ogórek kiszony (pszenica)
Kompot
Banan, herbatniki pełnoziarniste (pszenica)

Piątek 19.04.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta z tuńczyka, pomidor, rzodkiewka, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko,ryba,pomidor)
Zupa z fasolki szparagowej ze śmietaną (seler,mleko)
Kopytka z omastą, ,marchewka do chrupania (pszenica,jajka)
Kompot
Jogurt owocowy, biszkopciki (pszenica,mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.