Menu 08.04.2024 – 12.04.2024


Poniedziałek 08.04.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco z ketchupem, papryka, herbatka z cytrynką (pszenica)
Zupa brokułowa (seler, mleko)
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Rogalik, mleko smakowe (pszenica, mleko, jajka)

Wtorek 09.04.2024

Kasza manna z sokiem malinowym, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółtym pomidor, ogórek (pszenica, pomidor, mleko)
Zupa pomidorowa z ryżem(seler, mleko)
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka)
Kompot
Kisiel owocowy, babka piaskowa (pszenica, jajka)

Środa 10.04.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica sopocka, sałata, ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa(pszenica)
Zupa grochowa (seler, mleko)
Ryż z kurczakiem i warzywami w sosie słodko kwaśnym, ogórek korniszony (pszenica)
Kompot
Batonik knoppers, owoc (pszenica)

Czwartek 11.04.2024

Kluseczki na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek (pszenica, pomidor, mleko)
Zupa jarzynowa(seler, mleko)
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Chałka z nutellą, soczek ze słomką (pszenica, jajka)

Piątek 12.04.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, serek topiony, jajko gotowane, szczypiorek, kiełki, rzodkiewka, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko)
Barszcz czerwony (seler, mleko)
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (pszenica, jajka, ryba)
Kompot
Jogurcik pitny, ciasteczka (pszenica, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.