Poniedziałek 08.04.2024
Makaron z serem i skwareczkami (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Wtorek 09.04.2024
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej (pszenica, jajka)
Kompot
Środa 10.04.2024
Ryż z kurczakiem i warzywami w sosie słodko kwaśnym, ogórek korniszony (pszenica)
Kompot
Czwartek 11.04.2024
Kotleciki drobiowe słoneczka, ziemniaki, mizeria (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Piątek 12.04.2024
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (pszenica, jajka, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.