Menu 25.03.2024 – 29.03.2024


Poniedziałek 25.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, paróweczki na gorąco, ketchup, papryka, kawa Anatol na mleku (pszenica,mleko)
Zupa meksykańska (seler)
Kluseczki z serem i skwareczkami (pszenica, mleko)
Kompot
Chałka z nutellą, owoc (pszenica)

Wtorek 26.03.2024

Zacierka na mleku, kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, ser żółty, pomidor ( pszenica, pomidor, mleko, jajka )
Zupa porowa (seler, mleko)
Kotlecik schabowy, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (pszenica, jajka)
Kompot
Batonik góralek, mleko smakowe (pszenica, mleko)

Środa 27.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, polędwica sopocka, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytrynką (pszenica, pomidor)
Barszcz biały (seler, mleko)
Pulpeciki w sosie pomidorowym, mix kasz, surówka z białej kapusty w zalewie (pszenica, mleko)
Kompot
Kisiel z kawałkami owoców, bułeczka maślana (pszenica)

Czwartek 28.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, dżem ,miód, ser żółty, kakao na mleku (pszenica, mleko)
Zupa kalafiorowa (seler, mleko)
Udko z kurczaka, ziemniaki, mizeria (pszenica)
Kompot
Mus owocowy, ciasteczko Lubiś (pszenica)

Piątek 29.03.2024

Kanapeczka z pieczywa mieszanego z masłem, pasta jajeczna z ogórkiem, serek topiony, pomidor, szczypiorek, kawa Anatol na mleku (pszenica, mleko, mleko)
Krupniczek z koperkiem (seler)
Pierogi z serem i skwareczkami, śmietana (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Rogalik z czekoladą, soczek ze słomką (pszenica)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.