Poniedziałek 08.05.2023
Kasza gryczana, gulasz, suróweczka z białej kapusty (seler, pszenica)
Kompot
Wtorek 09.05.2023
Ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane (jaja, pszenica, mleko)
Kompot
Środa 10.05.2023
Kluski śląskie ze skwareczkami, suróweczka z czerwonej kapusty (pszenica, jaja)
Kompot
Czwartek 11.05.2023
Ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym z warzywami (pszenica, seler, mleko)
Kompot
Piątek 12.05.2023
Makaron z serem białym, marchewka do chrupania (pszenica, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.