Poniedziałek 17.04.2023
Kasza gryczana, gulasz mięsny, suróweczka z kiszonej kapusty (seler, pszenica)
Kompot
Wtorek 18.04.2023
Ziemniaki, kotlecik mielony, buraczki zasmażane (jaj, mleko, pszenica)
Kompot
Środa 19.04.2023
Ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym z warzywami (seler, pszenica, mleko)
Kompot
Czwartek 20.04.2023
Kluski śląskie ze skwareczkami, marchewka do chrupania (jaja, pszenica)
Kompot
Piątek 21.04.2023
Ziemniaki, ryba, suróweczka z czerwonej kapusty (ryba, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.