Menu 27.03.2023 – 31.03.2023


Poniedziałek 27.03.2023

Kanapeczki z bułeczki pszennej lub chleba mieszanego z masłem, dżemem, miodem, kakao na mleku (pszenica, mleko)
Zupa jarzynowa (mleko, seler)
Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym-bolognese, suróweczka z białej kapustki (pszenica, seler, mleko)
Kompot
Kisiel owocowy, biszkopciki (pszenica, jaja)

Wtorek 28.03.2023

Kanapeczki z masłem, pasztetem z drobiu, ogórkiem kiszonym, chleb mieszany, herbatka owocowa (pszenica, żyta)
Zupa pomidorowa z ryżem (pszenica, seler, mleko)
Ziemniaki, zrazik z mięsa mielonego w sosie pieczarkowym, suróweczka z marchewki (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Płatki owsiane na mleku, chrupki kukurydziane (mleko)

Środa 29.03.2023

Paróweczki z drobiu na gorąco, keczup, kanapeczka z masłem, chleb mieszany, herbata czarna (mleko, pszenica, żyto)
Zupa ziemniaczana z zielonym groszkiem (seler)
Naleśniczki z serem białym i sosem owocowym, marchewka do chrupania (mleko, pszenica, jaja)
Kompot
Pizza

Czwartek 30.03.2023

Kasza manna na mleku, kanapeczki z masłem, serem żółtym, chleb mieszany (mleko, pszenica, żyto)
Rosół z makaronem (pszenica, jaj, seler)
Ryż, schabik duszony w sosie własnym, suróweczka z czerwonej kapusty (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Drożdżówka, owoc

Piątek 31.03.2023

Kanapeczki z masłem, pastą jajeczną, szczypiorkiem, chleb mieszany, kawa Anatol na mleku (mleko, jaja)
Zupa fasolowa
Pierogi z serem i ziemniakami ze skwareczkami, suróweczka z kiszonej kapusty (pszenica, mleko, jaja)
Kompot
Budyń, ciastka owsiane (mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.