Poniedziałek 20.03.2023
kasza gryczana, gulasz mięsny, surówka z białej kapusty (pszenica, seler)
Kompot
Wtorek 21.03.2023
ziemniaki, kotlet mielony, buraczki zasmażane (jaja, pszenica)
Kompot
Środa 22.03.2023
Kluski śląskie ze skwareczkami, marchewka (jaja, pszenica)
Kompot
Czwartek 23.03.2023
Ziemniaki, filecik z kurczaka w sosie śmietanowym surówka z czerwonej kapusty (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 24.03.2023
Makaron z serem białym ze skwareczkami, jabłko (pszenica, jaja, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.