Poniedziałek 06.03.2023
spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (mleko, pszenica, seler, jajka),
Kompot
Wtorek 07.03.2023
filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Środa 08.03.2023
naleśniki z serem z musem truskawkowym, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Czwartek 09.03.2023
udko pieczone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
Kompot
Piątek 10.03.2023
ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, mleko, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.