Menu 06.03.2023 – 10.03.2023


Poniedziałek 06.03.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa krem z ciecierzycy (seler, pszenica, mleko),
spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (mleko, pszenica, seler, jajka),
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru, (owies, mleko, pszenica, soja),

Wtorek 07.03.2023

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Zupa wiejska z lanymi kluskami, (seler, pszenica, jajka),
filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, biszkopty, (jajka, pszenica, mleko),

Środa 08.03.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, keczup, pomidor, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, soja),
Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko),
naleśniki z serem z musem truskawkowym, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata (pszenica, żyto, mleko, jajka)

Czwartek 09.03.2023

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, (pszenica, mleko, jajka), owoc
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, pszenica, mleko, jajka),
udko pieczone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
Kompot
Kisiel owocowy, ciasteczka owsiane, (pszenica, owies, sezam),

Piątek 10.03.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kiełkami, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko), owoc
Zupa fasolowa (seler, pszenica),
ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, mleko, jaja, ryba)
Kompot
Batonik twarogowy, drożdżówka,(pszenica, jajka, mleko),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.