Menu 06.02.2023 – 10.02.2023


Poniedziałek 06.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa krem marchewkowy (seler, pszenica, mleko),
kurczak w sosie słodko – kwaśnym, ryż, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, seler),
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru, (owies, mleko),

Wtorek 07.02.2023

Zacieka na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Zupa wiejska z lanymi kluskami, (seler, jajka, pszenica),
kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki po żydowsku (jajka, pszenica, mleko)
Kompot
Racuchy na mleku z jabłkami, mleko gotowane, (jajka, pszenica, mleko),

Środa 08.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, keczup, pomidor, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, soja),
Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko),
kluski śląskie z serem i boczkiem, marchewka z porem, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (pszenica, żyto, mleko, jajka)

Czwartek 09.02.2023

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, ( pszenica, mleko, jajka), owoc
Zupa krem z dyni z grzankami (seler, pszenica, mleko),
kolorowy kociołek z kurczakiem i warzywami, makaron, surówka z kapusty pekińskiej, (mleko, jajka, pszenica, seler),
Kompot
Kisiel owocowy, wafle ryżowe, (pszenica),

Piątek 10.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Zupa fasolowa (seler, pszenica),
ryba w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, mleko, jaja, ryba)
Kompot
Ciasto marchewkowe, kakao,(pszenica, jajka, mleko),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.