Menu 30.01.2023 – 03.02.2023


Poniedziałek 30.01.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc,
Zupa ogórkowa (seler, pszenica, mleko),
zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, jajka),
Kompot
Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, (mleko),

Wtorek 31.01.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka),
nugetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (jajka, mleko, pszenica)
Kompot
Przysmak Fiony, podpłomyki bez cukru, (pszenica, mleko, jajka),

Środa 01.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc,
Zupa krem z ciecierzycy (seler, mleko, pszenica),
risotto z warzywami z sosem pomidorowym,
Kompot
Kasza manna na mleku, sok malinowy, biszkopty, (mleko, jajka, pszenica)

Czwartek 02.02.2023

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko), owoc,
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, pszenica, jajka),
kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Budyń waniliowy, herbatniki pełnoziarniste (pszenica, mleko, jajka),

Piątek 03.02.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Barszcz ukraiński (seler, mleko, pszenica),
pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Szarlotka, herbata z cytryną, (jajka, mleko, pszenica),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.