Poniedziałek 30.01.2023
zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, jajka),
Kompot
Wtorek 31.01.2023
nugetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (jajka, mleko, pszenica)
Kompot
Środa 01.02.2023
risotto z warzywami z sosem pomidorowym,
Kompot
Czwartek 02.02.2023
kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Piątek 03.02.2023
pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.