Poniedziałek 16.01.2023
lasagne bolognese, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, jajka),
Kompot
Wtorek 17.01.2023
kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, marchewka z porem, (jajka, mleko, pszenica)
Kompot
Środa 18.01.2023
owoc,
gołąbki z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko),
Kompot
Czwartek 19.01.2023
pizza z szynką, serem, kukurydzą, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Piątek 20.01.2023
pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.