Menu 16.01.2023 – 20.01.2023


Poniedziałek 16.01.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc,
Zupa ogórkowa (seler, pszenica, mleko)
lasagne bolognese, surówka z białej kapusty z olejem (mleko, pszenica, jajka),
Kompot
Jogurt owocowy, chrupki kukurydziane, (mleko),

Wtorek 17.01.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka)
kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, marchewka z porem, (jajka, mleko, pszenica)
Kompot
Przysmak Fiony, podpłomyki bez cukru, (pszenica, mleko, jajka)

Środa 18.01.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynka, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
owoc,
Zupa pieczarkowa (seler, mleko, pszenica)
gołąbki z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko),
Kompot
Obwarzanki, kompot (pszenica, mleko, jajka),

Czwartek 19.01.2023

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko), owoc,
Zupa jarzynowa (seler, mleko, pszenica),
pizza z szynką, serem, kukurydzą, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Kasza manna na mleku, sok malinowy, biszkopty, (mleko, jajka, pszenica),

Piątek 20.01.2023

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Barszcz ukraiński (seler, mleko, pszenica),
pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Ciasto z owocami, herbata z cytryną, (jajka, mleko),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.