Poniedziałek 19.12.2022
Spaghetti z sosem bolońskim, surówka z białej kapusty z olejem, (mleko, seler, pszenica, jajka),
Kompot
Wtorek 20.12.2022
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 21.12.2022
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Czwartek 22.12.2022
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem
Kompot
Piątek 23.12.2022
Kluski śląskie polane masłem, marchewka z jabłkiem, (pszenica, mleko, jajko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.