Poniedziałek 21.11.2022
Kurczak w sosie śmietanowym, makaron, marchewka z porem, (pszenica, jajka, mleko, seler),
Kompot
Wtorek 22.11.2022
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 23.11.2022
Gołąbki z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko),
Kompot
Czwartek 24.11.2022
Pulpety w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, (seler, pszenica, jajka, mleko),
Kompot
Piątek 25.11.2022
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajko),
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.