Menu 21.11.2022 – 25.11.2022


Poniedziałek 21.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc
Zupa pomidorowa z ryżem (seler, pszenica, mleko),
Kurczak w sosie śmietanowym, makaron, marchewka z porem, (pszenica, jajka, mleko, seler),
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem, (pszenica, mleko, jajka),

Wtorek 22.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka), owoc
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka),
Kotlet schabowy, ziemniaki, buraczki na gorąco, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Kasza manna na mleku, sok malinowy, wafle kukurydziane, (pszenica, mleko, jajka),

Środa 23.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynka, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa ogórkowa (seler, mleko, pszenica),
Gołąbki z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko),
Kompot
Przysmak Fiony, babka łaciatka, (pszenica, mleko, jajka),

Czwartek 24.11.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko),
Zupa krem z dyni z grzankami, (seler, pszenica, mleko),
Pulpety w sosie pieczarkowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty, (seler, pszenica, jajka, mleko),
Kompot
Pączek, kakao, (pszenica, mleko, jajka), kompot,

Piątek 25.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem, ogórkiem kiszonym, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka, ryba), owoc
Barszcz ukraiński ( seler, mleko, pszenica),
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajko),
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku (pszenica, żyto, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.