Poniedziałek 14.11.2022
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem, (mleko, seler, pszenica)
Kompot
Wtorek 15.11.2022
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Środa 16.11.2022
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Czwartek 17.11.2022
Lasagne bolognese , surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Piątek 18.11.2022
Ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.