Menu 14.11.2022 – 18.11.2022


Poniedziałek 14.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko),
Zupa z zielonego groszku (seler, pszenica, mleko),
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, surówka z białej kapusty z olejem, (mleko, seler, pszenica)
Kompot
Owsianka z bananami, wafle ryżowe, (owies, mleko),

Wtorek 15.11.2022

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, (pszenica, żyto,jajka, mleko), owoc
Zupa koperkowa z ryżem, ( seler)
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Budyń waniliowy, chrupki kukurydziane, (pszenica, mleko, jajka),

Środa 16.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, polędwicą, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc
Zupa Shreka z grzankami (seler, pszenica, mleko)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem, (pszenica, mleko, jajka)
Kompot
Pizza z szynką, serem żółtym, kompot (pszenica, mleko, jajka)

Czwartek 17.11.2022

Płatki ryżowe na mleku, bułeczka z masłem i miodem, ( pszenica, mleko, jajka), owoc
Żurek z jajkiem (seler, pszenica, mleko, jajka),
Lasagne bolognese , surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, (pszenica, mleko, jajka),
Kompot
Racuchy, mleko gotowane, (mleko, pszenica, jajka),

Piątek 18.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Zupa fasolowa (seler, pszenica),
Ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej (pszenica, jaja, ryba)
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, ciasto marchewkowe (mleko, pszenica, jajka),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.