Menu 07.11.2022 – 10.11.2022


Poniedziałek 07.10.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc
Zupa krem z ciecierzycy (seler, pszenica, mleko)
Spaghetti z sosem boloński, ogórek kiszony, (pszenica, jajka, mleko, seler)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem, (pszenica, mleko, jajka),

Wtorek 08.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko, jajka),
Rosół z makaronem (seler, pszenica, jajka)
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z białej kapusty, (pszenica, jajka, mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, bułeczka z masłem, (pszenica, mleko, jajka),

Środa 09.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, mleko, seler), owoc
Barszcz ukraiński ( seler, mleko, pszenica)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania, (pszenica, mleko, jajko)
Kompot
Obwarzanki, kakao naturalne na mleku, (pszenica, mleko, jajka),

Czwartek 10.11.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem twarożkiem naturalnym, dżemem, (owies, pszenica, mleko),
Zupa pomidorowa z makaronem, (seler, pszenica, mleko)
Nugetsy z kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem, pomidorem,
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, (pszenica, mleko, jajka),

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.