Menu 31.10.2022 – 04.11.2022


Poniedziałek 31.10.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, (pszenica, żyto, mleko), owoc
Zupa Shreka z grzankami (seler, pszenica, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem, (mleko)
Kompot
Pizza z szynką, serem żółtym, kompot (pszenica, żyto, mleko)

Środa 02.11.2022

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, (pszenica, żyto, gluten, jajka, mleko)
Zupa krem z dyni (seler, pszenica, mleko)
Risotto z warzywami z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko, seler)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru, (owies, pszenica, mleko)

Czwartek 03.11.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, (pszenica, mleko, jajka),
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, pszenica, mleko, jajka)
Udko pieczone, ziemniaki, marchewka z groszkiem, (pszenica, mleko)
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, babka łaciatka (mleko, pszenica, jajka)

Piątek 04.11.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z twarożkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku (pszenica, żyto, mleko, jajka, ryba), owoc
Zupa jarzynowa (seler, pszenica, mleko)
Naleśniki z serem i musem jabłkowym, (pszenica, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółty, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku (pszenica, żyto, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.