Poniedziałek 31.10.2022
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem, (mleko)
Kompot
Środa 02.11.2022
Risotto z warzywami z sosem pomidorowym, (pszenica, mleko, seler)
Kompot
Czwartek 03.11.2022
Udko pieczone, ziemniaki, marchewka z groszkiem, (pszenica, mleko)
Kompot
Piątek 04.11.2022
Naleśniki z serem i musem jabłkowym, (pszenica, jaja, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.