Poniedziałek 08.08.2022
Kurczak w sosie śmietanowym, makaron penne, pomidory z cebulką (gluten, mleko)
Kompot
Wtorek 09.08.2022
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Środa 10.08.2022
Pizza z szynką, serem (gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 11.08.2022
Udko pieczone, ziemniaki, mizeria (mleko)
Kompot
Piątek 12.08.2022
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.