Menu 08.08.2022 – 12.08.2022


Poniedziałek 08.08.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jaja)
Zupa krem marchewkowy (seler, gluten, mleko)
Kurczak w sosie śmietanowym, makaron penne, pomidory z cebulką (gluten, mleko)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Wtorek 09.08.2022

Zacierka na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, kiwi, kakao (gluten, mleko, jaja)

Środa 10.08.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy (seler, gluten, mleko)
Pizza z szynką, serem (gluten, mleko)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (gluten, mleko)

Czwartek 11.08.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, mleko, jaja)
Udko pieczone, ziemniaki, mizeria (mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, chałka z masłem (gluten, mleko)

Piątek 12.08.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja, ryba)
Barszcz czerwony (seler, gluten, mleko)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Ciasto z owocami, kakao (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.