Menu 18.07.2022 – 22.07.2022


Poniedziałek 18.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko))
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków (seler, gluten, mleko)
Ryż na mleku z jabłkami z bitą śmietaną (gluten, mleko)
Kompot
Pizza z szynką, kukurydzą, serem żółtym, kompot (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 19.07.2022

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z fasoli ze szczypiorkiem, pomidorem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, gluten, jaja)
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, mizeria (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, bułeczka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Środa 20.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem marchewkowy (seler, gluten, mleko)
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka masłem (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 21.07.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, owoc (gluten, mleko)
Krupnik z mieszanki kasz (seler, gluten)
Kotlet schabowy, ziemniaki, pomidory z cebulką (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kasza manna z sokiem malinowym, biszkopty (gluten, mleko, jaja)

Piątek 22.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku (gluten, mleko)
Barszcz botwinkowy (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem jogurtem naturalnym, marchewka z jabłkiem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Galaretka owocowa, murzynek z jabłkiem (mleko, jaja, gluten)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.