Poniedziałek 18.07.2022
Ryż na mleku z jabłkami z bitą śmietaną (gluten, mleko)
Kompot
Wtorek 19.07.2022
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, mizeria (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Środa 20.07.2022
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Czwartek 21.07.2022
Kotlet schabowy, ziemniaki, pomidory z cebulką (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Piątek 22.07.2022
Pierogi z serem jogurtem naturalnym, marchewka z jabłkiem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.