Menu 11.07.2022 – 15.07.2022


Poniedziałek 11.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku (jaja, mleko, gluten)
Zupa krem z kalafiora (seler, gluten, mleko)
Leczo z cukinii z kurczakiem, ryż (gluten)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Wtorek 12.07.2022

Zacierka na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z kaszy jaglanej z marchewką, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Schab pieczony w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z białej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Budyń waniliowy, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko, jaja)

Środa 13.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa pieczarkowa (seler, gluten, mleko)
Gołąbki z sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Racuchy z jabłkami, kakao (gluten, jajko, mleko)

Czwartek 14.07.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, owoc (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, mleko, jajko)
Udko pieczone, ziemniaki, pomidory z cebulką
Kompot
Ciasto z owocami, jogurt (gluten, mleko, jajka)

Piątek 15.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jajka, ryba)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, jaja, mleko) kompot
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jajka)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.