Poniedziałek 11.07.2022
Leczo z cukinii z kurczakiem, ryż (gluten)
Kompot
Wtorek 12.07.2022
Schab pieczony w sosie własnym, kluski śląskie, surówka z białej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 13.07.2022
Gołąbki z sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 14.07.2022
Udko pieczone, ziemniaki, pomidory z cebulką
Kompot
Piątek 15.07.2022
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, jaja, mleko) kompot
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.