Poniedziałek 27.06.2022
Risotto z warzywami, sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Wtorek 28.06.2022
Gyros, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten)
Kompot
Środa 29.06.2022
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Czwartek 30.06.2022
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Piątek 01.07.2022
Makaron z truskawkami z jogurtem naturalnym (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.