Menu 27.06.2022 – 01.07.2022


Poniedziałek 27.06.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa pieczarkowa (seler, gluten, mleko)
Risotto z warzywami, sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (gluten, mleko)

Wtorek 28.06.2022

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa krem marchewkowy (seler, gluten, mleko)
Gyros, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten)
Kompot
Galaretka owocowa, babka łaciatka (jaja, gluten)

Środa 29.06.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (gluten, mleko)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet mielony, ziemniaki, mizeria (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Przysmak Fiony, bułeczka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 30.06.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Pizza z szynką, kukurydzą, serem żółtym, kompot (gluten, mleko)

Piątek 01.07.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jaja, ryba)
Zupa fasolowa (seler, gluten)
Makaron z truskawkami z jogurtem naturalnym (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pasta z soczewicy, pomidorem, szczypiorkiem, kakao (gluten, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.