Poniedziałek 20.06.2022
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, surówka z kapusty z olejem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Wtorek 21.06.2022
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 22.06.2022
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Czwartek 23.06.2022
Schab pieczony w sosie własnym, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Piątek 24.06.2022
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (ryba, jaja, gluten)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.