Menu 19.04.2022 – 22.04.2022


Wtorek 19.04.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Pizza z szynką i warzywami, kompot (gluten, jaja)

Środa 20.04.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Filet z kurczaka , ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten, jaja)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Czwartek 21.04.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Kasza manna na mleku, sok malinowy (gluten, mleko)

Piątek 22.04.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, ryba, jaja)
Barszcz ukraiński (Seler, gluten, mleko)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka do chrupania (mleko, jaja, gluten)
Kompot
Racuchy z jabłkami, mleko gotowane (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.