Poniedziałek 21.03.2022
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (gluten, mleko)
Kompot
Wtorek 22.03.2022
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 23.03.2022
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Czwartek 24.03.2022
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Piątek 25.03.2022
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem ze śmietaną (mleko, jaja)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.