Menu 21.03.2022 – 25.03.2022


Poniedziałek 21.03.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Żurek z jajkiem (seler, gluten, jaja)
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (gluten, mleko)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (mleko, gluten)

Wtorek 22.03.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Budyń waniliowy na mleku, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko, jaja)

Środa 23.03.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Czwartek 24.03.2022

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, owoc (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, gluten, mleko, jaja)
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Pizza z szynką i warzywami, kompot (gluten, mleko, jaja)

Piątek 25.03.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jaja, ryba)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem ze śmietaną (mleko, jaja)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, kakao (gluten, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.