Poniedziałek 28.02.2022
Kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, makaron, surówka z białej kapusty z olejem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Wtorek 01.03.2022
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z białej kapusty ze śmietaną (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Środa 02.03.2022
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Czwartek 03.03.2022
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
Kompot
Piątek 04.03.2022
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.