Menu 28.02.2022 – 04.03.2022


Poniedziałek 28.02.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Kurczak w sosie śmietanowo – ziołowym, makaron, surówka z białej kapusty z olejem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 01.03.2022

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (gluten, mleko, jaja)
Zupa koperkowa z ryżem (seler, gluten)
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z białej kapusty ze śmietaną (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Przysmak Fiony, bułeczka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Środa 02.03.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 03.03.2022

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy z grzankami, (seler, gluten, mleko)
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty
Kompot
Racuchy z jabłkami, mleko gotowane (gluten, mleko, jaja)

Piątek 04.03.2022

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kiełkami, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa fasolowa (seler, gluten)
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Ciasto z owocami, mleko gotowane (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.