Menu 15.11.2021 – 19.11.2021


Poniedziałek 15.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa jarzynowa (seler, gluten, mleko)
Makaron penne z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, seler, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (gluten, jaja, mleko)

Wtorek 16.11.2021

Zacierka na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa wiejska z lanymi kluskami (seler, gluten, mleko, jaja)
Gyros, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem (gluten)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, biszkopty (gluten, mleko, jaja)

Środa 17.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy z grzankami (seler, gluten, mleko)
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Racuchy z jabłkami, mleko gotowane (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 18.11.2021

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (gluten, mleko)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, gluten, jaja)
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (gluten, jaja)
Kompot
Koktajl truskawkowo-bananowy, bułeczka z masłem (gluten, mleko)

Piątek 19.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem, ogórkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja, ryba)
Zupa fasolowa (seler, gluten)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Ciasto z owocami, kompot (gluten, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.