Poniedziałek 15.11.2021
Makaron penne z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, seler, mleko)
Kompot
Wtorek 16.11.2021
Gyros, frytki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem (gluten)
Kompot
Środa 17.11.2021
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 18.11.2021
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (gluten, jaja)
Kompot
Piątek 19.11.2021
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.