Menu 02.11.2021 – 05.11.2021


Wtorek 02.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Pizza z szynką i warzywami, kompot (gluten, mleko, jaja)

Środa 03.11.2021

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa koperkowa z ryżem (seler, gluten)
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (gluten, mleko)

Czwartek 04.11.2021

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa pieczarkowa (seler, mleko, gluten)
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (gluten, jaja)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (gluten, mleko)

Piątek 05.11.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, szczypiorkiem ogórkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jaja, ryba)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao (gluten, jaja, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.