Menu 11.10.2021 – 15.10.2021


Poniedziałek 11.10.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 12.10.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kakao naturalne na mleku (gluten, mleko, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Owsianka z bananami, podpłomyki bez cukru (gluten, mleko)

Środa 13.10.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, szynką, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)

Czwartek 14.10.2021

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem, owoc (gluten, mleko)
Zupa krem z ciecierzycy (seler, mleko, gluten)
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza bulgur, ogórek kiszony (gluten, mleko, jaja, seler)
Kompot
Budyń waniliowy na mleku, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko)

Piątek 15.10.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem e szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa fasolowa (seler, gluten)
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (gluten, mleko)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.