Poniedziałek 22.02.2021
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka do chrupania (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Wtorek 23.02.2021
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 24.02.2021
Pizza z szynką i warzywami (jaja, gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 25.02.2021
Gołąbki z sosem pomidorowym (gluten, mleko)
Kompot
Piątek 26.02.2021
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.