Menu 15.02.2021 – 19.02.2021


Poniedziałek 15.02.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, gluten, mleko)
Spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, mleko, seler)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 16.02.2021

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (gluten, jaja, mleko)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Owsianka z owocami, herbatniki pełnoziarniste (mleko, gluten)

Środa 17.02.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Zupa Shreka z grzankami (seler, mleko, gluten)
Naleśniki z serem z musem jabłkowym (jaja, mleko, gluten)
Kompot
Sok Kubuś, ciasteczka owsiane (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 18.02.2021

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (gluten, mleko, jaja)
Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko, jaja)
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (mleko, jaja, gluten)

Piątek 19.02.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko)
Krupnik (seler, gluten)
Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, mleko, ryba)
Kompot
Budyń śmietankowy, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.