Poniedziałek 15.02.2021
Spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, mleko, seler)
Kompot
Wtorek 16.02.2021
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Środa 17.02.2021
Naleśniki z serem z musem jabłkowym (jaja, mleko, gluten)
Kompot
Czwartek 18.02.2021
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Piątek 19.02.2021
Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, mleko, ryba)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.