Menu 01.02.2021 – 05.02.2021


Poniedziałek 01.02.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa ogórkowa (seler, mleko, gluten)
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami (gluten, mleko, jaja, seler)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (gluten, mleko, jaja)

Wtorek 02.02.2021

Kluski lane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z zielonego groszku, pomidorem, szczypiorkiem, herbata z cytryną (mleko, gluten, jaja)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jaja)
Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki na gorąco (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Owsianka z owocami, wafle ryżowe (mleko, gluten)

Środa 03.02.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko)
Żurek z jajkiem (seler, mleko, gluten, jaja)
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (jaja, gluten, mleko)
Kompot
Budyń śmietankowy, herbatniki pełnoziarniste (gluten, mleko, jaja)

Czwartek 04.02.2021

Płatki kukurydziane na mleku, bułeczka z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, herbata z cytryną (gluten, mleko, jaja)
Zupa pieczarkowa (seler, mleko, gluten)
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym, kasza jęczmienna, surówka z kapusty (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Przysmak Fiony, ciasteczka owsiane (mleko, gluten, jaja)

Piątek 05.02.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko)
Krupnik (seler, gluten)
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, ryba, mleko)
Kompot
Ciasto z owocami, mleko gotowane (mleko, gluten, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.