Menu 25.01.2021 – 29.01.2021


Poniedziałek 25.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor, kawa Anatol na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa fasolowa (seler, gluten)
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, kasza jęczmienna, ogórek kiszony (gluten, mleko, seler)
Kompot
Serek homogenizowany, chrupki kukurydziane (mleko, gluten)

Wtorek 26.01.2021

Płatki ryżowe na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem naturalnym, dżemem, herbata z cytryną, owoc (gluten, mleko, jaja)
Zupa koperkowa z ryżem (seler, gluten)
Filet z kurczaka, ziemniaki, marchewka z porem (gluten, mleko, jaja)
Kompot
Racuchy z jabłkami, mleko gotowane (mleko, gluten, jaja)

Środa 27.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten, mleko)
Naleśniki z serem z musem truskawkowym (jaja, gluten, mleko)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malinowym, podpłomyki bez cukru, kompot (mleko, jaja, gluten)

Czwartek 28.01.2021

Płatki owsiane na mleku, bułeczka z masłem i miodem (gluten, mleko, jaja)
Zupa krem marchewkowy z grzankami (seler, gluten, mleko)
Pizza z szynką i warzywami (gluten, jaja)
Kompot
Ryż na mleku z jabłkami, kompot (mleko, gluten)

Piątek 29.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli wędzonej z jajkiem gotowanym, ogórkiem, szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko, jaja, ryba)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Pierogi z serem z jogurtem naturalnym, marchewka do chrupania (gluten, jaja, mleko)
Kompot
Kisiel z jabłkami, biszkopty (gluten, jaja)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.