Menu 04.01.2021 – 08.01.2021


Poniedziałek 04.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, parówki na gorąco, pomidor, ketchup, herbata z cytryną, owoc (gluten, jajka, mleko)
Zupa jarzynowa (seler, gluten, mleko)
Makaron z serem ze skwareczkami, marchewka z jabłkiem (gluten, seler, mleko, jajka)
Kompot
Jogurt owocowy, biszkopty (gluten, mleko, jajka)

Wtorek 05.01.2021

Płatki ryżowe na mleku, kanapeczka z masłem, jajkiem gotowanym, serkiem żółtym, ogórkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną, owoc (gluten, jajka, mleko)
Rosół z makaronem (seler, gluten, jajka)
Filet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko, jajka)
Kompot
Racuchy, mleko gotowane (gluten, mleko, jajka)

Środa 06.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z ciecierzycy, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Żurek z jajkiem (seler, mleko, gluten, jajka)
Mięso z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, ryż, surówka z kapusty (seler, mleko, gluten)
Kompot
Kasza manna na mleku z sokiem malonowym, ciasteczka owsiane, kompot (mleko, gluten)

Czwartek 07.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, serkiem żółtym, ogórkiem, pomidorem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko)
Zupa Shreka z grzankami (seler, gluten)
Naleśniki z serem z musem jabłkowym (gluten, mleko, jajka)
Kompot
Owsianka z owocami i jogurtem naturalnym, podpłomyki be cukru (mleko, gluten)

Piątek 08.01.2021

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko)
Krupnik (seler, gluten)
Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty (gluten, jaja, mleko, ryba)
Kompot
Babka łaciatka, mleko gotowane (mleko, gluten)

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.