Poniedziałek 28.12.2020
Spaghetti z sosem bolońskim, ogórek kiszony (gluten, mleko, jajka, seler)
Kompot
Wtorek 29.12.2020
Udko pieczone, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Środa 30.12.2020
Kopytka z serem i boczkiem, marchewka z jabłkiem (jajka, gluten, mleko)
Kompot
Czwartek 31.12.2020
Kotlet drobiowy z serem żółtym, ziemniaki, surówka z kapusty (gluten, mleko)
Kompot
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.
Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.
Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.