Jadłospis


Poniedziałek 14-10-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, serkiem żółtym, wędliną, pomidorem, szczypiorkiem, kawa Anatol na mleku (gluten, mleko, jajka)
Rosół z makaronem (seler, jajka, gluten)
Gulasz z indyka, kasza gryczana, ogórek kiszony (gluten, mleko)
Kompot
Jogurt owocowy, chałka z masłem (mleko, gluten, jajka)

Wtorek 15-10-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, wędliną, pomidor, szczypiorek, kakao naturalne na mleku, owoc (gluten, mleko)
Zupa fasolowa (seler)
Naleśniki z serem i musem truskawkowym (gluten, jajka, mleko)
Kompot
Ciasto marchewkowe, kompot (gluten, jajka)

Środa 16-10-2019

Płatki owsiane na mleku, kanapeczka z chleba mieszanego z masłem, miodem, herbata z cytryną (gluten, mleko)
Zupa pieczarkowa (seler, gluten, mleko)
Schab pieczony z sosem, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka ze śmietaną (gluten, mleko)
Kompot
Koktajl bananowo-truskawkowy, herbatniki (mleko, gluten)

Czwartek 17-10-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, jajko gotowane, ogórek, szczypiorek, kakao naturalne na mleku, owoc (mleko, gluten, jajka)
Barszcz ukraiński (seler, gluten, mleko)
Kotlet drobiono-serowy, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej (mleko, gluten, jajka)
Kompot
Drożdżówka z serem, kompot (mleko, jajka, gluten)

Piątek 18-10-2019

Kanapeczka z chleba mieszanego i razowego z masłem, pastą z makreli, kawa Anatol na mleku, owoc (mleko, gluten, ryba)
Krem z ciecierzycy (seler)
Pierogi z serem i jogurtem naturalnym (gluten, mleko)
Kompot
Ryż na mleku z truskawkami, kompot (mleko)


Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, w nawiasach zostały podane alergeny powodujące alergie lub nietolerancje pokarmowe, które występują w produktach użytych do przygotowania posiłów.

Do przygotowania posiłków zostały użyte przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Wszelkiego rodzaju wędliny zgodnie z informacjami od producentów mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, soi, gorczycy, sezamu.

Informujemy jednocześnie, że w żywieniu dziecka nie powinno się ograniczać produktów alergizujących, chyba, że występuje wyraźne wskazanie lekarza.